Suoraan sisältöön

Erätaukoja elämän pelikentillä

Topias, pelaaja #18 palaa kaukalon reunalle. Hän ei pelaa tänään. Jäähallin ilma huurtaa hengityksen.

Hiljainen halli ja tyhjillään olevat penkit antavat illan #erätauko-peliin valmistuville pienen hetken siitä tunnelmasta, kun ilmassa väreilee jännitystä. Jokainen askel kaikuu kaukalon seinää vasten. Täältä puuttuvat ihmiset, se urheiluhullu kansa, joka elää joka minuutin täysillä kannustamansa joukkueen puolesta.

Nämä unohtumattomat hetket koettiin helmikuussa; 14 hiljaista hallia täyttyivät ihmisistä sekä korvia huumaavasta kannustuksesta ja ihmisten liikutuksesta, kun syöpään sairastuneet lapset pudottivat Erätauko-pelien aloituskiekot.

Jokainen heistä pelaa oman elämänsä pelikentällä, syövän kanssa.

Myös Topias, pelaaja #18.

Tukea syöpään sairastuneille lapsille

Syöpä. Se tieto iskee kuin elämän mittainen jäähy. Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, sairastuneen ja tämän lähipiirin arki mullistuu. Kun syöpä tekee pahaa, #erätauko tekee hyvää -kampanja nosti keskiöön sairastuneen lapsen.

Vuoden 2018 Erätauko-kampanjan kasvona toimi leukemiaan sairastunut alakouluikäinen Topias. Rankat hoidot ovat toistaiseksi vieneet Topiakselta mahdollisuuden jääkiekko- ja jalkapalloharrastuksiin.

Syöpähoidot ovat rankkoja paitsi fyysisesti myös henkisesti ja ne saattavat kestää useamman vuoden, mikä eristää lapsen usein täysin normaalista elinpiiristä: koulusta, ystävistä, harrastuksista.

”Kun elämää eletään huoneen kokoisessa laboratoriossa, on oman ystäväpiirin ja vertaisten tuki elämää keventävä ja kannatteleva voima.”

Näin todetaan Topiaksen ja Vilhusen perheen tarinassa. Jokaisella perheellä on elämän pelikentällä oma tarinansa, eikä yksikään ole helpompi toista.

Hyvä kiertää kaukalossa

Hyvä kiertää ja kertautuu yhdessä tekemisen kautta. On tärkeää saada rinnalleen luottopelaajia. Helmikuun #erätauko-pelit ja kansainvälisen lasten syövän päivän 15.2. tapahtumat ympäri Suomen – kauppakeskuksissa, toreilla, lasten puuhapuistoissa ja sairaaloissa sekä joogastudioissa – toteutettiin alueellisten vanhempainyhdistysten ja -kerhojen sekä syöpäyhdistysten ja asiasta innostuneiden kumppaneiden kanssa.

Vapaaehtoisia oli yli kaksisataa erilaisissa tehtävissä. Olemme monin tavoin kohdanneet ja koskettaneet siis kymmeniä, jopa satojatuhansia ihmisiä. Kiitos siitä kuuluu teille jokaiselle.

On tärkeää kiittää myös tahoja, jotka ovat strategisia pelinrakentajia.

Sylva on tavattoman etuoikeutettu Topiaksen ja Vilhusen perheen luottamuksesta sekä keravalaisen juniorijääkiekkojoukkueen KJT-08 poikien ja tyttöjen videontekoavusta, Liigan ja seurojen pelisilmästä hyvän asian puolesta sekä arvokkaasta kumppanuudesta, jonka Marker Creative kampanjaidean ja Pohjoisranta Burson-Marsteller markkinointiviestinnän sekä joukkoomme tullut uusi kasvo Teemu Ullgrén kampanjakuvien myötä ovat antaneet Erätauko-kampanjaan.

Heidän ammattitaitoinen työpanoksensa näkyy myös Sylvan uudessa brändi-ilmeessä sekä viestintästrategiassa.

Meidät pitää liikkeessä lupauksemme

Meillä on lupaus. Jokainen syöpään sairastunut lapsi, nuori aikuinen ja heidän läheisensä saavat tarvitsemaansa tukea. Tämä pitää meidät liikkeessä.

Siksi tarjoamme #erätaukoja sekä Kultanauhan sanoman jokaisen mieliin ja rintapieliin. Tehtävämme on olla kanssakulkija sairastuneiden ja heidän läheistensä arjessa, jotta kenenkään ei tarvitsisi selvitä yksin.

Vaikeasta ja vakavasta aiheesta huolimatta toiminnassamme näkyy ilo ja kuuluu nauru. Se pitää meidät kaikki elämässä kiinni. Topias, pelaaja numero #18 hymyilee katsomossa.

Peli päättyi hyvin. Ihan loistava #erätauko!