Suoraan sisältöön

Koronaviruksen vaikutus Sylva ry:n toimintaan

Sylva ry:n hallitus on päättänyt perjantaina 13.3.2020, että Suomen hallituksen sekä Syöpäjärjestöjen antaman suositusten mukaisesti ja koronapandemian tässä vaiheessa kaikki Sylvan tapahtumat ja kurssit perutaan toukokuun loppuun saakka.

Haluamme omalta osaltamme ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Kasvokkaistapaamisia ja kokoontumisia rajoittamalla voimme todennäköisesti vähentää sekä riskiryhmään että muuhun väestöön kohdistuvia virustartuntoja.

Sylva ry:n hallitus on päättänyt 13.3.2020, että Suomen hallituksen sekä Syöpäjärjestöjen antaman suositusten mukaisesti ja koronapandemian tässä vaiheessa kaikki Sylvan tapahtumat ja kurssit perutaan toukokuun loppuun saakka. Kasvokkain tapahtuvaa kurssi-, vapaaehtois- ja tukihenkilötoimintaa sekä kuvataideterapiaa- ja toimintaa ei siis toistaiseksi järjestetä lainkaan. Tiedotamme erikseen, jos tapahtumiin ja kurssitoimintaan saamme järjestettyä korvaavia päiviä syksylle.

Verkosto- ja työryhmätapaamisissa suositaan etäkokouksia. Mikäli harkitusti henkilömäärältään pieniä yhteistyökokouksia järjestetään, noudatetaan varovaisuusperiaatetta eli ehdotonta oireettomuutta ja  hyvää käsihygieniaa. Valtakunnalliset verkostotapaamiset hoidetaan ainoastaan etäyhteyksin.

Sylvan toimiston (Jaakonkatu 3B3, Helsinki) tiloihin tehdyt tilavaraukset perutaan toukokuun loppuun saakka.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme lisää, jos Sylvan toimintaa koskevat ohjeet olennaisesti muuttuvat. Ajankohtaisin tieto Suomessa löytyy Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivustolta.

Sylvan henkilökunnan tavoittaa puhelimitse tai sähköpostilla

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja läheisille puhelimitse, sähköpostitse tai chatissä. Lisätietoa tarjoavat Sylva ry, Syöpäjärjestöihin kuuluvat alueelliset syöpäyhdistykset ja muut valtakunnalliset potilasjärjestöt.

Yhteistyöterveisin,

Marika Aro
toiminnanjohtaja
Sylva ry

Tiedote: Koronaviruksen vaikutukset Sylva ry:n toimintaan (pdf)