Suoraan sisältöön

Kanssakulkija on kultaa – Syyskuu on kultakuu

Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien teemakuukausi. Sylva muistuttaa syyskuussa, että sairastunut ja lähipiiri tarvitsevat tukea selviytyäkseen syövän aiheuttamista elämänmuutoksista.

Vuoden 2021 Kultanauhakuukauden teema on Kanssakulkija. Syyskuussa korostamme, että perheet tarvitsevat tietoa ja tukea hoitopolun eri vaiheissa. Oikeanlainen ja oikea-aikainen tuki on tärkeää perheen selviytymisen, pärjäämisen ja myöhemmän hyvinvoinnin kannalta. Perheet tarvitsevat kanssakulkijoita.

Sylva on perheiden kanssakulkija. Autamme perheitä selviämään kriisistä, käsittelemään sairastumista ja suuntaamaan eteenpäin.

Kun syöpä koskettaa – Kanssakulkijat tukevat sairastunutta ja koko perhettä

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, koko perheen elämä muuttuu yhtäkkiä ja arvaamatta. Sylvan tarjoaa monipuolisesti ammatillista psykososiaalista tukea sekä vertaistukea syöpään sairastuneen lapsen perheelle, nuorille sekä nuorille aikuisille läheisineen.

– Sylvan tarjoamat tuen eri muodot antavat konkreettisia keinoja arjessa selviytymiseen, ettei arki katkeaisi tässä äärimmäisen vaikeassa elämäntilanteessa, sanoo Sylva lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta. – Ei ole niin pientä tai niin suurta asiaa, etteikö meihin Sylvassa voisi ottaa yhteyttä. Et ole yksin, Sylva kulkee rinnallasi koko hoitopolun ajan. Kanssakulkijuus on kultaa!

Syyskuun aikana kerrotaan Kanssakulkija-tarinoita arjen avusta, vertaisuuden voimasta, sekä Sylvan ammatillisesta tuesta. Seuraa Sylvan nettisivuja (sylva.fi) sekä somea ja osallistu Kultanauha-kuukauden haasteisiin. Facebookissa voit valita Kultanauha-kehyksen profiilikuvaasi. Löydät sen FB:n kehyksistä kirjoittamalla hakukenttään ”Kultanauha”.

Tue hyvää asiaa, kanna väriä, kanna Kultanauhaa!

Syyskuussa kannetaan Kultanauhaa, jolla lisätään tietoutta lasten syövistä ja osoitetaan tukea sairastuneille. Kultanauha on niille lapsille ja nuorille, jotka ovat käyneet läpi rankat syöpähoidot ja selviytyneet niistä – ja myös niille, jotka eivät ole selviytyneet.

Kultanauhoja voi ostaa Sylvan verkkokaupasta. Kultanauhoja voi tiedustella myös alueellisilta syöpäyhdistyksiltä ja vanhempainkerhoilta. Osta omasi, kanna väriä ja tue hyvää asiaa!

Kultanauha (engl. Gold Ribbon) otettiin alun perin käyttöön Yhdysvalloissa vuonna 1997. Kultanauhan ovat Suomeen rekisteröineet Sylva ry ja Aamu Säätiö vuonna 2017.

#kanssakulkijaonkultaa #syyskuukultakuu

Perheen arki muuttuu, kun lapsi sairastuu syöpään. Sylva tukee, että arki jatkuu.

 

Kun syöpä koskettaa - Sylvan lapsiperhetyö Hyppää videon ohi
Kun syöpä koskettaa - Sylvan työ nuorten kanssa Hyppää videon ohi