Suoraan sisältöön

Sitoutuminen ja innostus ovat tiiviin työyhteisön perusta

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla pidetään huolta työntekijöiden hyvinvoinnista ja puhalletaan yhteen hiileen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on vuonna 1995 perustettu yritys, joka on nykyisin Suomen neljänneksi suurin panimo. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa olutta, siideriä, lonkeroa sekä erilaisia limonadeja.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla työskentelee noin 60 työntekijää. Markkinointipäällikkö Ville Alanko kuvailee työyhteisöä sitoutuneeksi ja innostuneeksi.

– Olemme pieni, ei-hierarkkinen työyhteisö.  Työntekijät ovat pitkälti paikallista porukkaa Laitilan lähialueilta.

Kaikki työntekijämme ovat aidosti sitoutuneita työhönsä, mikä on todella hienoa.

–Työntekijämme tulevat läheltä ja hyvin samanlaisista taustoista. Työyhteisössämme puhumme niin sanotusti samaa kieltä, mikä vahvistaa työyhteisömme yhteenkuuluvuutta entisestään, Alanko kuvailee.

Työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää Laitilalle. Hyvinvoinnista vastaa muun muassa tyky-työryhmä.

– Meillä on ollut pitkään tyky-työryhmä, joka tekee vuositason suunnitelmia siitä, miten työyhteisön hyvinvoinnista pidetään huolta. Työryhmä on järjestänyt työntekijöille esimerkiksi kaupunkisuunnistuksia ja saunailtoja. Tällaiset tempaukset lujittavat tiimiä yhteen, Alanko iloitsee.

Yhteisöllisyys merkitsee Laitilassa ennen kaikkea yhteen hiileen puhaltamista.

– Asenteemme on, että jos haluamme tehdä jotain, pystymme yhdessä siihen. Koko tiimimme on sitoutunut yhteiseen tekemiseen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tänä vuonna tukemassa Sylvan järjestämää Fuck Cancer Runia. Laitilan lahjoittaa limonadeja sekä Helsingin että Tampereen juoksuun.

– Haluamme tukea asioita, joilla on konkreettinen yhteiskunnallinen lopputulema ja Sylvan Fuck Cancer Run on hyvä esimerkki tällaisesta tapahtumasta. Haluamme omalta osaltamme auttaa maailmaa paremmaksi.

– Sylvan tekemä työ on koskettavaa ja arvokasta, joten on ilo olla mukana tukemassa Fuck Cancer Runia, Alanko päättää.

Tämän vuoden Fuck Cancer Runin teemana on yhteisöllisyys. Tule mukaan ja haasta myös yhteisösi juoksemaan – samalla tuet työtämme syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi. Juoksu järjestetään lauantaina 27.4.2019 Helsingissä ja ensimmäistä kertaa myös Tampereella. Lisätietoja ja ilmoittautumiset täällä.

Teksti: Annika Saine
Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas