Suoraan sisältöön

Sylva ry ja Helsingin IFK aloittavat yhteistyön syöpää sairastavien lasten ja nuorten tukemiseksi

Tiedote
2.2.2018

Sylvan logoSylva ry ja Oy HIFK-Hockey Ab aloittavat monivuotisen yhteistyön. Tavoitteena on nostaa esiin lapsen syöpään sairastumisen vaikutukset koko perheeseen ja lisätä tietoisuutta lapsille, nuorille ja heidän läheisilleen tarjottavasta vertaistuesta ja virkistystoiminnasta. Tarkoituksena on myös kerätä varoja Sylvan työlle.

Suomessa sairastuu syöpään vuosittain noin 150 lasta ja nuorta ja yli 600 nuorta aikuista. Sairastuminen vaikuttaa kokonaisvaltaisesti koko perheeseen. Hoidot ovat rankkoja ja voivat kestää pitkään. Ne eristävät lapsen normaalista elämänpiiristä kuten harrastuksista, koulusta tai opiskeluista. Sairaus vaatii vanhemmilta ja lähipiiriltä paljon. Heidän tehtävänään on varmistaa sujuva arki vaikeinakin hetkinä. Se voi edellyttää esimerkiksi vanhemmalta jättäytymistä pois töistä tai erossa oloa muusta perheestä.

Kun lapsi tai nuori sairastuu syöpään, vanhemmat, lähiomaiset ja ystävät tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Sylva tarjoaa perheille muun muassa ilmaisia kursseja, virkistyslomia, kuntoutusta ja vertaistukea.

Sylva on lasten ja heidän perheidensä apuna ja tukena, kun sairaus koettelee. Työ on tärkeää ja haluamme osaltamme mukana siinä keräämällä rahaa ja mahdollistamalla perheille yhteisiä elämyksiä, kertoo IFK:n kapteeni Lennart Petrell.

Yhteistyö muodostuu monenlaisista asioista, kuten lyhytaikaisesta vapaaehtoistyöstä, perheiden vierailuista ottelutapahtumissa, varainhankinnasta ja näkyvyydestä IFK:n kotiotteluissa sekä molempien osapuolten verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

On hienoa, että IFK on valinnut Sylvan kumppanikseen. Työ lasten ja nuorten hyväksi on molempien organisaatioiden ytimessä, onhan IFK paitsi perinteikäs ja menestynyt liigajoukkue myös merkittävä juniorityön tekijä. Yhteistyön avulla voimme varmistaa, että mahdollisimman monet syöpää sairastavat lapset ja heidän läheisensä saavat tarvitsemaansa tukea, iloitsee Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro.

Yhteistyön käynnistää perjantaina 2.2.2018 kahdeksanvuotias Topias, jonka oma jääkiekkoharrastus on tauolla syöpähoitojen vuoksi. Topias pääsee seuraamaan IFK:n pelaajien päivää Helsingin jäähalliin ja pudottaa illalla pelattavassa IFK:n kotiottelussa aloituskiekon. Ottelu on myös Sylvan #erätauko-kampanjan aloituspeli.

Lisätietoja Sylva ry:

Marika Aro, toiminnanjohtaja, Sylva ry, p. 050 325 2570, marika.aro@sylva.fi

Mari Pöyhtäri, viestintäpäällikkö, Sylva ry, p. 050 361 7977, mari.poyhtari@sylva.fi

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva tiedottaa, toimii edunvalvojana sekä järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. www.sylva.fi.

Lisätietoja HIFK:

Roland Carlsson, markkinointijohtaja, Oy HIFK-Hockey Ab, p. 044 288 1003, roland.carlsson@hifk.fi