Suoraan sisältöön

Syyskuu on lasten syöpien tietoisuuskuukausi - liikunta on kultaa!

Tiedote. Julkivapaa 1.9. 2020.

Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien tietoisuuskuukausi. Sylva ry muistuttaa syyskuussa, että liikunta tukee syöpää sairastavan lapsen ja perheen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikunta on kultaa.   

Vuosittain Suomessa sairastuu noin 150 lasta syöpään. Tehokkailla hoidoilla kolme neljästä parantuu. Lapsen sairastuminen syöpään on aina koko perheen kriisi, kaikki muuttuu. 

Vuoden 2020 Kultanauha-kuukauden teemana on liikunta. Kampanjalla nostetaan esiin sitä, että liikunta ja arkiaktiivisuus tuovat sairastuneelle ja koko perheelle voimaa muuttuneeseen arkeen. Sairastunut ja lähipiiri tarvitsevat tukea selviytyäkseen syövän aiheuttamista elämänmuutoksista. 

Syyskuun aikana kannetaan Kultanauhaa, jolla lisätään tietoutta lasten syövistä ja osoitetaan tukea sairastuneille. 

Kun syöpä koskettaa, kaikki muuttuu –liikunta tukee sairastunutta ja koko perhettä vaikeassa elämäntilanteessa  

Lapsen sairastuessa syöpään arjen hyvinvointia tukevat liikuntaharrastukset jäävät usein tauolle vakavan sairauden takia. Liikunta ei paranna syöpää, mutta se tukee kuntoutumista. Liikunta tuo iloa ja auttaa käsittelemään tunteita vaikeassa elämäntilanteessa.   

  

Sylvan syyskuun ”Liikunta on kultaa” -kampanjahaasteen lähetti matkaan ft, tutkija Lotta Hamari: ”Tutkimustiedon perusteella liikunnasta on paljon hyötyjä syöpään sairastuneelle lapselle.  Kannustetaan yhdessä perheet liikkeelle.”  

 

Syöpäsairaiden lasten ja nuorten perheet ovat olleet aktiivisesti tekemässä kampanjaa. Sylva on yhteistyössä Lotta Hamarin sekä perheiden kanssa tuottanut lapsille ja nuorille liikuntavideoita. Videot julkaistaan Sylvan somessa ja verkkosivuilla syyskuun aikana.  

  

Sylva haastaa mukaan ”Liikunta on kultaa” -kampanjaan somekanavilla! Osallistumalla voi tukea ja kannustaa syöpää sairastavia lapsia, nuoria ja heidän lähipiiriään pitämään kiinni liikunnasta.  

Suomessa on myynnissä Kultanauha, kansainvälinen lasten syöpien tunnus. Kultanauha (engl. Gold  Ribbon) otettiin alun perin käyttöön Yhdysvalloissa vuonna 1997. Kultanauhan ovat Suomeen rekisteröineet Sylva ry ja Aamu Säätiö vuonna 2017. Kultanauha on mukana myös varainhankinnassa. Se on käytössä ja myynnissä kaikilla syöpäsairaiden lasten vanhempien kerhoilla ja yhdistyksillä. Kultanauhoja voi ostaa Sylvan verkkokaupasta.

verkkokauppa.sylva.fi/kultanauha

 

sylva.fi/kultanauha

 

#liikuntaonkultaa #syyskuuonkultakuu  

  

Sami Ruokangas
viestintäpäällikkö
050 361 7977
sami.ruokangas@sylva.fi

Lotta Hamari
ft, TtT, tutkija
lotta.hamari@utu.fi
0407555344

 

Sylva ry tukee syöpää sairastavia lapsia, nuoria, nuoria aikuisia ja heidän läheisiään. Sylva tarjoaa ammatillista psykososiaalista tukea, joka auttaa perheitä selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta.   

  

www.sylva.fi