Suoraan sisältöön

15.2. tuolitapahtuma Kampissa

15.2.2023 klo 12:00 - 18:00

Syöpään sairastuneiden lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä yhdistys Sylva järjestää Kampissa tuolitapahtuman – Nuori elämä pysähtyy, kun syöpä iskee.

Viime vuonna Suomessa sairastui 155 lasta syöpään ja kuoli 15. Syöpään sairastuneiden lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä yhdistys Sylva ry järjestää 15.2. Kampissa Narinkkatorilla tuolitapahtuman, jossa on siniset ja punaiset tuolit kuvaamassa viime vuonna syöpään sairastuneita lapsia ja valkoiset tuolit symboloimassa syöpään menehtyneitä lapsia ja nuoria.

Kun lapsella diagnosoidaan syöpä, koko elämä menee tauolle. Päiväkoti, koulu ja harrastukset seisahtuvat ja kaikki huomio keskittyy sairauden hoitoon. Toinen vanhemmista jää todennäköisesti pois työelämästä ja keskittyy tukemaan ja hoitamaan lasta. Huomio sisaruksiin ja muuhun elämään on vähäisempää ja jää sairauden varjoon.

Helmikuun aikana Sylva kampanjoi ”Nuori elämä tauolla” – teemalla. Haluamme herättää jokaisen suomalaisen huomaamaan miltä tuntuu, kun elämä yhtäkkiä pysähtyy kuolemanvakavan sairauden edessä.

Lue lisää ”Nuori elämä tauolla” -kampanjasta.

Helmikuussa järjestetään tuolitapahtumia ympäri Suomea

Sylva järjestää 15.2. Helsingin Kampissa, Narinkkatorilla tuolitapahtuman kello 12-18. Tapahtumassa kaikille 170 viime vuonna sairastuneelle ja menehtyneelle lapselle on oma tuolinsa. Toivomme, että jokainen ohikulkija pysähtyy hetkeksi omilta kiireiltään ja pohtii lapsen elämää, joka on vakavan sairauden vuoksi pysähtynyt. Läheiset voivat tuoda lapsensa tuolille kynttilän tai kukkia.

Tapahtumassa kerätään lahjoituksia lippaisiin ja Sylvan MobilePay-numerolla 87215. Kaikki tapahtuman tuotot tulevat Sylvalle.

Muut tuolitapahtumat järjestetään Oulussa, Porissa ja Turussa.

15.2. Kansainvälisenä lasten syövän päivänä Sylva muistuttaa siitä, että syöpään sairastuneen lapsen koko perhe tarvitsee tukea. Sylva-säätiön tutkimusten mukaan perhe tarvitsee taloudellista, terapeuttista ja kokonaisvaltaista psykososiaalista tukea.  Tukea perheille tarjoavat syöpäosastojen ohella valtakunnallisesti Sylva ry., sekä paikalliset vanhempain yhdistykset ja -kerhot. Sylva tarjoaa sekä ammatillista- että vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Unelmamme on, että kaikki saisivat tarvitsemansa tuen.

Tuolitapahtumat:

11.2. Pori, Kauppakeskus Puuvilla kello 10-16 (Järjestäjä: Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Syöpykät)

15.2. Helsinki, Kampin Narinkkatori, kello 12-18 (Järjestäjä: Sylva ry)

18.2. Turku, Hansa-kortteli, kello 11-15 (Järjestäjä: Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö)

18.2. Oulu, Kauppakeskus Zeppelin, kello 10-15 (Järjestäjä: Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet)

Jääkiekkoseurat ja liiga tukevat syöpään sairastuneita lapsia ja heidän läheisiään

Sylvan pitkäaikainen tukija HIFK ja muut Liigan jääkiekkoseurat ympäri Suomen tukevat syöpään sairastuneiden lasten asiaa vuosittain helmikuussa järjestettävissä otteluissa. Ottelut järjestetään yhteistyössä alueellisten syöpäsairaiden lasten vanhempainyhdistysten ja -kerhojen sekä alueellisten syöpäyhdistysten kanssa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Marika Aro
toiminnanjohtaja
050 325 2570
marika.aro@sylva.fi

Sami Ruokangas
viestintäpäällikkö
050 361 7977
sami.ruokangas@sylva.fi

www.sylva.fi

#nuorielamatauolla

 

Tapahtumapäivät:
15.2.2023 klo 12:00 - 18:00