Suoraan sisältöön

Tarinoita ja tutkimusta - seuraa Sylvaa

Käsittelemme syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten perheiden tilannetta ja muuttunutta arkea koko viikon ajan monesta näkökulmasta. Seuraa Sylvan somea. Kiinnostavaa ja koskettavaa jaettavaa, kommentoitavaa ja tykättävää on luvassa runsaasti.

Sylva on perinteisesti järjestänyt 15.2. Tuolitapahtuman Helsingin Narinkkatorilla. Torille on aseteltu pieniä tuoleja, jotka symboloivat edellisvuonna syöpään sairastuneita tai siihen menehtyneitä lapsia. Tänä vuonna Tuolitapahtuma järjestetään verkossa. Jaamme somessa ja nettisivuillame perheiden kokemuksia ja tarinoita podcasteissa, videoissa ja artikkeleissa. Tutustu tarinoihin.

Julkaisemme tänään myös Sylva-säätiön ”Seitsemän lasta sadasta” -raportin. Raportissa tarkastellaan eri alojen asiantuntijoiden näkökulmista, miten voidaan selittää sitä, että sosioekonominen perhetausta vaikuttaa syöpään sairastuneen lapsen selviytymismahdollisuuksiin. Tulos, jossa alimmassa tuloluokassa lapsen todennäköisyys menehtyä syöpään on 30 % suurempi kuin ylimmässä tuloluokassa, löytyi Syöpäsäätiön rahoittamassa, vuonna 2018 julkaistussa väitöskirjatutkimuksessa. Sylva-säätiön tutkimusjohtaja Antti Karjalainen ja THL:n Maria Vaalavuo ovat tänään haastateltavina Ylen aamussa klo 07.10 ja Radio Suomen Päivässä klo 10.30.

 

 


 

Puolusta syöpään sairastuneen lapsen ja nuoren perheen oikeutta tavalliseen arkeen.