Suoraan sisältöön

Virtuaalinen Fuck Cancer Run 12.9. 2020

 

Tiedote, julkaistu 3.9. 2020

Sylva ry järjestää syöpää sairastavien nuorten aikuisten hyväksi Fuck Cancer Run -tapahtuman ensimmäistä kertaa virtuaalisena. Koska tapahtuma järjestetään verkon välityksellä, se on nyt aidosti valtakunnallinen ja globaali. Fuck Cancer Run -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2017.

Fuck Cancer Run on osa valtakunnallista Fuck Cancer -toimintaa. Tapahtuman tuotoilla tuetaan Sylva ry:n työtä syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.

Vuoden 2020 juoksutapahtuman teemana on kanssakulkijuus. Haasta kaverit, perhe, työporukka tai vaikkapa harrastusporukka kanssakulkijaksi ja tule mukaan liikkumaan.

Tapahtumaan voi osallistua seuraamalla suoraa netti-tv- ja radiolähetystä verkossa kello 13.00–15.30 ja juoksemalla missä tahansa itse valitsemallaan lenkkipolulla tai reitillä.

Lähetyksessä on vieraina julkisuudesta tuttuja henkilöitä, syövän sairastaneita paralympiaurheilijoita ja Fuck Cancer Run -osallistujia sekä vapaaehtoisia. Ohjelmassa on musiikkia ja yhteinen alkulämmittely sekä maaliin tulon fiilistelyä. Jakamalla tunnelmia kotikatsomosta ja lenkkipolulta tapahtuman aihetunnisteilla, olet mukana tuotepalkintojen arvonnassa.

Voit kuunnella lähetystä juostessasi omalla lenkkipolullasi ja osallistua lähetykseen kommentoimalla ja lähettämällä kuvia. Kuvia ja kommentteja poimitaan mukaan lähetykseen.

Tule mukaan seuraamaan lähetystä ja juoksemaan itse valitsemallasi reitillä yksin, kaverin kanssa tai porukalla. Tehdään yhdessä päivästä ikimuistoinen.

#fuckcancerrun2020 #kanssakulkija

Lisätiedot, ilmoittautuminen ja podcast aiheesta osoitteessa:

https://www.sylva.fi/nuoret-aikuiset/fuck-cancer-run/

Niina Vilkman
nuorten ja nuorten aikuisten
toiminnan asiantuntija
050 477 9598
niina.vilkman@sylva.fi

Sami Ruokangas
viestintäpäällikkö
050 361 7977
sami.ruokangas@sylva.fi

Fuck Cancer on Sylvan kehittämää toimintaa syöpään sairastuneille 18-35-vuotiaille nuorille aikuisille. Suomessa sairastuu syöpään vuosittain 700-800 nuorta aikuista. Nuori aikuisuus on elämänvaihe, jolloin itsenäistytään, opiskellaan ammattiin, lähdetään työelämään ja usein myös perustetaan perhe. Sairauden aikana ja sen jälkeen tarvitaan paljon tukea, joka vastaa näihin erityispiirteisiin ja auttaa myös sairastuneen läheisiä. ”Fuck Cancer” on kansainvälinen syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten voimalause, joka kuvastaa tahtoa elää hyvää elämää syövän kanssa ja siitä huolimatta.

Sylva ry on syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva toimii syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten ja heidän läheistensä tukena järjestämällä ammattilaisten suunnittelemia ja ohjaamia kursseja, vapaamuotoisia tapaamisia kuten Fuck Cancer -kahveja, keskusteluapua, vertaistukea sekä tiedottamalla aiheeseen liittyvistä asioista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Sylva järjestää Fuck Cancer -toimintaa valtakunnallisesti yhteistyössä alueellisten syöpäyhdistysten kanssa. Fuck Cancer -toiminta myös rohkaisee syöpään sairastuneita nuoria aikuisia osallistumaan ja vaikuttamaan. Kenenkään ei pidä jäädä yksin.