Suoraan sisältöön

Nuori aikuinen, sairastatko syöpää? Sylva tukee juuri sinua verkossa

Älä jää yksin. Sylva on kanssakulkijanasi myös verkossa. Tarjoamme monenlaista tukea ja mahdollisuuksia tavata virtuaalisesti verkossa ja mikä parasta, aidosti paikasta riippumatta.


Päivystyschat nuorille ja nuorille aikuisille

Tule keskustelemaan ilman ajanvarausta nuorten ja nuorten aikuisten toiminnan asiantuntijan Niina Vilkmanin kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä. Chat järjestetään HyväKysymys-alustalla.


Fuck Cancer -kahvit verkossa

Fuck Cancer -kahvit keitetään syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville nuorille aikuisille (noin 18-35 -vuotiaat). Kahveilla pääset tapaamaan muita saman kokeneita nuoria ja jakamaan kokemuksia.

Ei tarvitse ennakkoilmoittautua – saavut vain paikalle sellaisena kuin olet. Luvassa vertaistukea, jutustelua, oleskelua. Keitä itsellesi kuppi kahvia tai teetä, avaa verkkoyhteys ja tule mukaan!

Fuck Cancer -verkkokahvit Joensuussa 9.6. kello 18
Lue lisää


VOIMA-teemaluennot

VOIMA-teemaluennot on uusi tapa saada tietoa ja vertaistukea syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille ja läheisille. Teemaluennot alkavat puolen tunnin luennolla päivän aiheesta ja sen jälkeen on aikaa ja tilaa ajatustenvaihdolle.

  • to 4.6. Syöpää sairastavan lapsen tukeminen, klo 17.30-18.30
  • ti 9.6. Sisarusten tukeminen, klo 17.30-18.30
  • ma 15.6. Lasten kaverisuhteiden tukeminen, klo 17.30-18.30
  • ti 23.6. Teema täsmentyy toiveiden mukaan, klo 17.30-18.30
  • ti 30.6. Teema täsmentyy toiveiden mukaan, klo 17.30-18.30

VOIMA-teemaluennot järjestetään Teamsin kautta ja niitä ohjaavat lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta ja lasten tunnetaito-ohjaaja Pia Ilves.

Lue lisää


Kuvataideterapiaa ja -toimintaa

Sylvan kuvataideterapeutti Riitta Salmu ja kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen tarjoavat kuvataideterapiaa ja -toimintaa netin tai älypuhelimen kautta. Ole rohkeasti yhteydessä, kun sinä tai perheenjäsenesi kaipaatte asioiden ja tunteiden käsittelyä kuvataiteen keinoin. Toimintaa mahdollistetaan sekä osastoille että perheiden koteihin. Ole yhteydessä Riittaan tai Eevaan. Sovi heidän kanssaan sinulle sopivin aika ja yhteydenottotapa.

Tiistaisin 18-20 verkossa käynnissä olevaan sisarusryhmään mahtuu vielä mukaan. Ota yhteyttä Riittaan.

Yhteystiedot


Vertaistukea tarjolla

Sylvan koulutetut vertaistukihenkilöt ovat sinun tukenasi, kun kaipaat kahdenkeskistä keskustelua vertaisen kanssa. Vertaistukihenkilö osaa tukea ja rohkaista sekä tunnistaa ajatukset, jotka askarruttavat sairastunutta tai läheistä.

Vertaistukea voit saada verkon välityksellä tai puhelimitse.

Ota yhteyttä Sylvan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Elisabet Hallikaiseen.

Yhteystiedot


Tukea jaksamiseesi, mahdollisuus keskusteluun asiantuntijan kanssa

Syöpään sairastuneen nuoren aikuisen (18-35v), läheisen ja syöpään sairastuneen lapsen vanhemman on mahdollisuus saada tukea keskustelusta ammattilaisen kanssa. Omista fiiliksistä ja mielessä pyörivistä asioista kannattaa jutella, puhuminen helpottaa ja tunnetaakka kevenee. Tukikeskustelun oletus on kahdenkeskinen chat-aika, mutta ajan voi keskustelun alussa muuttaa myös puhelinajaksi tai skypetuokioksi. Mikä vain on sinulle omin tapa.

Kanssasi keskustelee perheterapeutti, uusperheneuvoja Anne Huolman. Anne on ollut mukana Sylvan toiminnassa, joten syöpään sairastuneen lapsen perheen arki ja teemat ovat hänelle tuttuja. Tukikeskustelut ovat sinulle maksuttomia.

Varaa aika Annelle verkossa.


Kokeillaan yhdessä uusia toimintatapoja

Tulethan rohkeasti mukaan uuteen verkkovälitteiseen toimintaamme. Se on monelle uutta, myös meille, ja vaatii siksi hieman totuttelua. Ollaan yhdessä rohkeita! Jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat apua teknisissä asioissa, ole meihin yhteydessä.

Toivoisimme, että auttaisit meitä tärkeän viestin jakamisessa: lähettämällä tämän meilin eteenpäin, jakamalla näitä tapahtumia ja palveluja sosiaalisessa mediassasi sekä kertomalla tukimuodoista kaikille, jotka tukea tarvitsevat.

Yhdessä. Eteenpäin.

Kanssakulkijaksi voit ryhtyä myös lahjoittamalla. Lue lisää

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot