Suoraan sisältöön

Sylva verkossa - miten, miksi ja milloin?

Tule rohkeasti mukaan ja osallistu Sylvan monipuoliseen toimintaan verkossa. Korona ja poikkeustila ovat varmasti tuoneet lisähaasteita sinun ja läheisesi arkeen, vakavan sairauden lisäksi. Sylva on kanssakulkijanasi uusilla tavoilla verkon välityksellä.

Tarjoamme keväällä useita erilaisia toimintoja ja mahdollisuuksia tavata virtuaalisesti verkossa ja mikä parasta, aidosti paikasta riippumatta.

 Jaa tietoa myös lähipiirillesi.

Toivoisimme, että auttaisit meitä tärkeän viestin viemisessä, jakamalla näitä tapahtumia ja palveluja sosiaalisessa mediassasi ja kertomalla niistä kaikille, joille niistä mielestäsi voisi olla apua.


VOIMA-kahvit

VOIMA-kahvit syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille ja läheisille on katettuna verkkoon

 • to 28.5.

Yhteys otetaan Teamsin kautta klikkaamalla osallistumiskerran linkkiä. Ohjaajina toimivat Sylvan lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta ja kuntoutusohjaaja Saila Ylönen.

Lue lisää


VOIMA-teemaluennot

VOIMA-teemaluennoton uusi tapa saada tietoa ja vertaistukea syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille ja läheisille. Teemaluennot alkavat puolen tunnin luennolla päivän aiheesta ja sen jälkeen on aikaa ja tilaa ajatustenvaihdolle.

 • ma 4.5. Vanhemman oma jaksaminen
 • to 14.5. Läheiset ja ystävät
 • ma 18.5. Syöpään sairastuneen lapsen koulunkäynti
 • to 4.6. Teema täsmentyy toiveiden mukaan

VOIMA-teemaluennot järjestetään Teamsin kautta ja niitä ohjaavat lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta ja lasten tunnetaito-ohjaaja Pia Ilves.

Lue lisää


Vanhempain VOIMA-ryhmächatit

Vanhempain VOIMA-ryhmächatit ovat tarkoitettu syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille, joita mietityttää oma jaksaminen. Chatissa voi keskustella saman kokeneiden kanssa turvallisessa ilmapiirissä. Ohjaajina toimivat lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta ja tunnetaito-ohjaaja Pia Ilves.

 • to 7.5. klo 17:00
 • ma 11.5. klo 17:00
 • to 21.5. klo 13:00
 • ma 25.5. klo 17:00
 • ma 1.6. klo 17:00

Ryhmächat toteutetaan HyväKysymys -alustalla.

Lue lisää


Tunnetaitoryhmä 7-9-vuotiaille

Tunnetaitoryhmä 7-9-vuotiaille lapsille järjestetään suljetussa ryhmässä Zoomissa. Ryhmään haku on päättynyt 17.4.

Tunnetaitoryhmässä tuetaan lapsen tunnetaitojen oppimista kokemuksellisesti ja lisätään lapsen tietoisuutta omista tunteistaan. Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 14 kahdeksan kertaa. Ryhmää ohjaa lasten tunnetaito-ohjaaja Pia Ilves ja mukana myös lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta.

 • la 2.5. klo 14:00
 • la 9.5. klo 14:00
 • la 16.5. klo 14:00
 • la 23.5. klo 14:00
 • la 30.5. klo 14:00
 • la 6.6. klo 14:00
 • la 13.6. klo 14:00

Lue lisää ja ilmoittaudu


Päivystyschat nuorille ja nuorille aikuisille

Tule keskustelemaan ilman ajanvarausta nuorten ja nuorten aikuisten toiminnan asiantuntijan Niina Vilkmanin kanssa mieltä askarruttavista kysymyksistä. Chat järjestetään HyväKysymys-alustalla joka viikko 15.4.-27.5.


Kuvataideterapiaa ja -toimintaa

Sylvan kuvataideterapeutti Riitta Salmu ja kuvataideohjaaja Eeva Mölkänen tarjoavat kuvataideterapiaa ja -toimintaa netin tai älypuhelimen kautta. Ole rohkeasti yhteydessä, kun sinä tai perheenjäsenesi kaipaatte asioiden ja tunteiden käsittelyä kuvataiteen keinoin. Toimintaa mahdollistetaan sekä osastoille että perheiden koteihin. Ole yhteydessä Riittaan tai Eevaan. Sovi heidän kanssaan sinulle sopivin aika ja yhteydenottotapa.

Tiistaisin 18-20 verkossa käynnissä olevaan sisarusryhmään mahtuu vielä mukaan. Ota yhteyttä Riittaan.

Yhteystiedot


Tukea tarjolla

Sylvan koulutetut vertaistukihenkilöt ovat sinun tukenasi, kun kaipaat kahdenkeskistä keskustelua vertaisen kanssa. Vertaistukihenkilö osaa tukea ja rohkaista sekä tunnistaa ajatukset, jotka askarruttavat sairastunutta tai läheistä.

Vertaistukea voit saada verkon välityksellä tai puhelimitse.

Ota yhteyttä Sylvan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Elisabet Hallikaiseen.

Yhteystiedot


Tukea jaksamiseesi, mahdollisuus keskusteluun asiantuntijan kanssa

Sylva tarjoaa syöpään sairastuneen lapsen vanhemmalle, isovanhemmalle, syöpään sairastuneelle nuorelle aikuiselle (18-35v) ja läheiselle mahdollisuuden tukikeskusteluun. Omista fiiliksistä ja mielessä pyörivistä asioista kannattaa jutella, puhuminen helpottaa ja tunnetaakka kevenee.Tukikeskustelun oletus on kahdenkeskinen chat-aika, mutta ajan voi keskustelun alussa muuttaa myös puhelinajaksi tai skypetuokioksi. Mikä vain on sinulle omin tapa.

Kanssasi keskustelee Perheterapeutti, uusperheneuvoja Anne Huolman. Anne on ollut mukana Sylvan toiminnassa, joten syöpään sairastuneen lapsen perheen arki ja teemat ovat hänelle tuttuja. Tukikeskustelut ovat sinulle maksuttomia.

Varaa aika Annelle verkossa.


Kokeillaan yhdessä uusia toimintatapoja

Tulethan rohkeasti mukaan uuteen verkkovälitteiseen toimintaamme. Se on monelle uutta, myös meille, ja vaatii siksi hieman totuttelua. Ollaan yhdessä rohkeita! Jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat apua teknisissä asioissa, ole meihin yhteydessä.

Toivoisimme, että auttaisit meitä tärkeän viestin jakamisessa: lähettämällä tämän meilin eteenpäin, jakamalla näitä tapahtumia ja palveluja sosiaalisessa mediassasi sekä kertomalla tukimuodoista kaikille, jotka tukea tarvitsevat.

Yhdessä. Eteenpäin.

Kanssakulkijaksi voit ryhtyä myös lahjoittamalla. Lue lisää

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot