Suoraan sisältöön

Polinan tarina

Polina sairasti luusyövän eli osteosarkooman ollessaan 15-vuotias. Diagnoosi oli ollut hänelle ja hänen perheelleen lopulta helpotus. ”Elettiin odotuksessa ja ravattiin tutkimuksissa koko ajan ja kukaan ei tiennyt mikä mussa on vikana. Vaikka diagnoosi tulikin tönkkönä ja asia on vakava, niin lopulta se oli helpotus. Asiat lähti hoitumaan.” 

Vaikka kyseessä onkin ollut vakava sairaus, Polina kertoo sen vaikuttaneen hänen ajatusmaailmaansa positiivisella tavalla. ”Osaan nyt käsitellä asioita ihan eri tavalla ja mun prioriteetit on muuttuneet”. Sairastaminen on kasvattanut Polinaa ja hän kokee, että ilman syöpää hän olisi tehnyt erilaisia valintoja elämässään ”Sairaus on antanut suuntaa myös sille mitä haluan tulevaisuudelta. Koen, että mulla olisi paljon annettavaa muillekin. Haluan avata tätä mitä oon ite käynyt läpi ja, että tästä pääsee eteenpäin”. 

Sairauden aikana ja sen jälkeen Polina on saanut voimaa muun muassa perheeltä ja muilta läheisiltä ”Tällä hetkellä myös vertaistuki on ollut tärkeää”. 

Muille syöpää sairastaville nuorille Polina haluaa sanoa, että he eivät ole yksin ”Tällä hetkellä on tarjolla paljon vertaistukea ja me kaikki ollaan käyty tää läpi”. Polina muistuttaa, että teini-ikä on muutenkin vähän hankala elämän vaihe ”Kun päälle tulee vielä tällaset asiat, niin siitä tulee kaksinverosesti hankalaa, mutta meitä nuoria on paljon ja vertaistukea on, joten me ei olla yksin tässä tilanteessa” 

teksti: Juuli Nakari
kuva: Teemu Ullgrén