Suoraan sisältöön

”Vanhempi tukee toista vanhempaa”- Syyskuu on kansainvälinen lasten syöpien teemakuukausi

Vuoden 2023 lasten syöpien kuukauden teema on vertaisuuden voima. Kerromme syyskuussa podcasteissa ja viestintäkanavissamme tarinoita vertaistuesta eli tilanteista, joissa syöpään sairastuneen lapsen vanhempi tukee vanhempaa, jonka lapsi käy juuri läpi syöpähoitoja.

Me Sylvassa tiedämme vertaisuuden voiman: on paljon helpompi jutella arkisista haasteista, perhe-elämästä eristyksessä, tulevaisuudesta ja vaihtelevista tunteista sellaisen kanssa, joka on kokenut jotain samankaltaista. Voi luottaa siihen, että toinen ymmärtää.

Sylvan tutkimusten mukaan toisen vanhemman tuki on yksi toivotuimpia tuen muotoja koko lapsen hoitopolun ajan.

Sylvan vertaistukijat ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat valtakunnallisesti. Vertaistukitoiminta on ammatillisesti ohjattua ja siitä vastaa vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Elisabet Hallikainen. Hän yhdistää sopivat tukija–tuettava-parit ja sopii ennalta tietystä tapaamismäärästä, johon vertaistukija sitoutuu.

Vertaistukea on saatavilla myös paikallisesti alueellisten syöpäyhdistysten sekä vanhempainkerhojen ja -yhdistysten kautta.

Voimaa ja vertaisuutta syyskuuhun!

Jos tarvitset vertaistukea ota yhteyttä:

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija
Elisabet Hallikainen
elisabet.hallikainen@sylva.fi
050 300 7367

Sylva ry

Alueelliset syöpäyhdistykset ja vanhempainkerhot sekä -yhdistykset

Jos haluat tukea Sylvan vertaistoimintaa voit tehdä sen lahjoittamalla esimerkiksi yhden vertaistapaamisen syöpään sairastuneen lapsen vanhemmalle hintaan 25 euroa tai vertaistukijan koulutuksen hintaan 200 euroa. Sylvan MobilePay-lyhytnumero on 87215

Sylva-säätiön perhebarometri

Lisätietoja:

Viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Sami Ruokangas
sami.ruokangas@sylva.fi
050 361 7977

Toiminnanjohtaja
Marika Aro
marika.aro@sylva.fi
050 325 2570