Palvelut lapsiperheille

VOIMAA hyvään arkeen syövästä huolimatta. Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa.

Lasten ja nuorten syöpäsairaudet

Lapsen tai nuoren syöpä on raskas uutinen koko lähipiirille. Ajanmukainen tieto sairaudesta ja hyvästä hoidosta antaa voimia jaksamiseen. Täältä löydät tietoa tavallisimmista lasten ja nuorten syöpäsairauksista.

Itusolukasvaimet

Itusolukasvaimet ovat lasten harvinaisia pahanlaatuisia kasvaimia. Vuosittain Suomessa sairastuu itusolukasvaimiin viitisen lasta.

Tarinat

Me Sylvassa tunnemme syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä arjen. Tältä sivulta löydät tarinoita ja kokemuksia siitä, miten sairaus muuttaa elämää ja kuinka muutoksista voi selvitä.

”Puhuin kaikille ja kaikkialla”

Lapsen syöpä on usein shokki niin perheelle kuin lähipiirille. Ihmisten suhtautuminen asiaan voi vaihdella rajustikin, kun kyseessä on hengenvaarallinen sairaus. Syöpään sairastuneen Nupun äiti Mirka koki saavansa apua täydestä avoimuudesta. Alla Mirkan perheen tarina, hänen itsensä kertomana.

Sylvan stipendit

Sylva myöntää vuosittain stipendejä syövän sairastaneille lapsille ja nuorille, heidän perheilleen sekä kavereilleen. Stipendit on tarkoitettu kannustukseksi ja kiitokseksi niille, joita sairaus on koskettanut.

Sisarusstipendi

Syöpä koskettaa myös sisaruksia. Sisarusstipendin avulla Sylva kannustaa vanhempia antamaan jakamatonta huomiota sairastuneen sisarukselle.