Palvelut lapsiperheille

VOIMAA hyvään arkeen syövästä huolimatta. Sylvan palvelut syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille sisältävät muun muassa kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja kodinomaista asumista perheasunnoissa.

Lasten ja nuorten syöpäsairaudet

Lapsen tai nuoren syöpä on raskas uutinen koko lähipiirille. Ajanmukainen tieto sairaudesta ja hyvästä hoidosta antaa voimia jaksamiseen. Täältä löydät tietoa tavallisimmista lasten ja nuorten syöpäsairauksista.

Aivokasvaimet

Aivokasvaimet ovat lapsuusiässä toiseksi yleisin kasvaintyyppi lymfooman jälkeen. Suomessa todetaan noin 40 uutta lasten aivokasvainta vuodessa.

Tarinat

Me Sylvassa tunnemme syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä arjen. Tältä sivulta löydät tarinoita ja kokemuksia siitä, miten sairaus muuttaa elämää ja kuinka muutoksista voi selvitä.

Helmiina selätti syövän ja ryhtyi tukihenkilöksi

Helmiina Haataja sairastui 20-vuotiaana kilpirauhassyöpään. Hän toimi vuosien ajan Sylvan tukihenkilönä, koska kokee vertaistuen äärimmäisen tärkeäksi.

Lapsuusiän syöpä ja liikunta

Nämä sivut on tarkoitettu syöpää sairastaville lapsille ja nuorille sekä heidän lähipiirilleen. Tarkoituksena on tarjota tietoa liikunnan tärkeydestä ja positiivisista vaikutuksista lapsuusiän syövän hoidon aikana ja jälkeen.

2) Liikuntaa hoitojen aikana

Sylvan stipendit

Sylva myöntää vuosittain stipendejä syövän sairastaneille lapsille ja nuorille, heidän perheilleen sekä kavereilleen. Stipendit on tarkoitettu kannustukseksi ja kiitokseksi niille, joita sairaus on koskettanut.

Sisarusstipendi

Syöpä koskettaa myös sisaruksia. Sisarusstipendin avulla Sylva kannustaa vanhempia antamaan jakamatonta huomiota sairastuneen sisarukselle.