Palvelut nuorille aikuisille

VOIMAA hyvään arkeen syövästä huolimatta. Sylva tukee nuoria aikuisia syöpään sairastuneita järjestämällä matalan kynnyksen toimintaa, vertaistukiviikonloppuja, vapaamuotoisia tapaamisia ja Fuck Cancer -tapahtumia.

Nuorten aikuisten syöpäsairaudet

Joka vuosi keskimäärin 700 nuorta aikuista eli 18-35-vuotiasta sairastuu Suomessa syöpään. Yleisimmät syöpätyypit ovat muun muassa leukemiat, lymfoomat, erilaiset aivokasvaimet ja sarkoomat.

Myöhäisvaikutukset

Nuoruudessa sairastettu ja hoidettu syöpä tarkoittaa yleensä myös vaihtelevia myöhäisvaikutuksia, jotka saattavat ilmentyä vasta vuosien tai vuosikymmenten jälkeen.

Fuck Cancer

Fuck Cancer nostaa esiin syöpäkentän väliinputoajat, nuoret aikuiset syöpäpotilaat. Sairastuneiden tarinoilla ja vahvalla läsnäololla somessa halutaan tarjota vertaistukea mutta myös vahvistaa edunvalvontatyötä.

Apua arkeen

Syöpään sairastuminen mullistaa nuoren ihmisen elämän. Olemme koonneet yhteen tietoa ja linkkejä, jotka monet ovat todenneet hyödyllisiksi.

Toimeentulo

Pitkäaikaissairastaminen saattaa aiheuttaa toimeentulovaikeuksia, olit sitten esimerkiksi opiskelija, työtön tai työssäkäyvä nuori aikuinen. Riippuu syöpään sairastuneen elämäntilanteesta, millaisia korvauksia ja tukia hän saa.

Fuck Cancer Run

Fuck Cancer Run on osa valtakunnallista Fuck Cancer -toimintaa. Tapahtuman tuotoilla tuetaan Sylva ry:n työtä syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten hyväksi.