Siirry suoraan sisältöön

Päivätyökeräys

Päivätyökeräys antaa kouluille ja luokille mahdollisuuden tukea Sylvan työtä syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän läheistensä hyväksi. Tutustu päivätyökeräykseen ja innosta koulusi tai luokkasi mukaan!

Syöpään sairastuminen muuttaa lapsen, nuoren ja heidän läheistensä elämän. Se koskettaa myös sairastuneen sisaruksia. Oman veljen tai siskon vakava sairaus on vaikea asia jokaiselle perheenjäsenelle. Onneksi kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Me Sylvassa tunnemme syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä arjen. Järjestämme perheille ammattilaisten ohjaamia kursseja ja koulutuksia, jotka ovat apuna sairaudesta toipumisessa ja auttavat jaksamaan. Koulutamme myös vertaistukihenkilöitä sairastuneelle ja läheisille.

”Oli ikävä veljeä”

Kun Joacim sairastui kesällä 2016 syöpään, sisarukset Jetro ja Debora tukivat veljeään hoitojen aikana sanoin ja teoin. Jetro kertoo, ettei muista paljoakaan niistä ajoista, kun veli kävi hoidoissa. Sen hän kuitenkin muistaa, että veljen äkillinen sairastuminen nosti pintaan surun tunteita ja pelon siitä, että Joacim kuolee. Isosisko Debora kertoo puolestaan, että yritti aktiivisesti olla ajattelematta veljen sairautta ja ylisuoritti koulussa. Vaikeat tunteet ja ahdistus tulivat vasta jälkikäteen. 

Lue täältä, millaista Deboran ja Jetron elämä oli ja miltä heistä tuntui, kun Joacim-veli sairasti syöpää.

Päivätyökeräyksellä koko koulu voi antaa tukensa Sylvan työlle koko perheen hyväksi.

Olettehan mukana!

Ilmoittakaa koulunne/luokkanne päivätyökeräykseen Sylvan hyväksi sivun alla löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Tulostakaa päivätyökeräykseen osallistuville oppilaille työnantajalomake. Ala- ja yläkouluille on omat työnantajalomakkeensa. Yhtenäiskoulut ja toisen asteen oppilaitokset voivat käyttää yläkouluille tarkoitettua lomaketta.

Jos päivätyökeräys suoritetaan koulun virallisesti määräämänä ja yhteisesti sopimana päivänä, oppilaat ovat koulun tapaturmavakuutuksen piirissä. Muussa tapauksessa Sylva ry huolehtii oppilaiden vakuutuksesta.

Ilmoittautuminen päivätyökeräykseen

Lisätiedot: Anita Lappalainen, anita.lappalainen@sylva.fi / Puh 050 571 7616.