Siirry suoraan sisältöön

Joulukeräys

Joka vuosi 150 perheen elämä mullistuu lapsen sairastuessa syöpään. Vakava sairaus iskee salaman lailla, sekoittaa arjen rutiinit ja järjestyksen perusteellisesti. Sairastunut ja hänen sisaruksena kaipaavat vanhemmiltaan hellyyttä ja huolenpitoa, vaikka vanhempien omat voimat ja aika ovat usein kortilla. Selviytyäkseen koko perhe tarvitsee tukea ja tietoa.

Teini-ikäisenä syöpään sairastuneen Joacimin äiti  Elina kuvailee, että sairastuminen oli kuin juna, jonka kyytiin istuttiin – matkalla kasvot vaihtuivat, pääteasema tuli joillakin aiemmin ja toisilla se vaihtui lennosta. ”Elämä sellaisena, mihin olimme tottuneet ja miten olimme sitä suunnitelleet, katosi yhdessä päivässä”, hän kertoo. Sairastuminen järisytti koko perheen elämää.

Sisarukset Jetro ja Debora tukivat Joacimia hoitojen aikana sanoin ja varsinkin teoin. Omat ajatuksensa ja tarpeensa he sysäsivät taka-alalle. Jetro muistaa, että veljen äkillinen sairastuminen nosti pintaan pelon, että Joacim kuolee. Veljeä oli myös kova ikävä sairaalahoitojen aikana. Isosisko Debora yritti olla ajattelematta sairautta ja ylisuoritti koulussa. Vaikeiden tunteiden ja ahdistuksenkin käsitteleminen alkoi vasta Joacimin tervehdyttyä. ”Opin, että on ok hakea apua, eikä siitä pidä tuntea syyllisyyttä, että on rankkaa.”

Yhdessä. Eteenpäin.

Me tunnemme syöpään sairastuneiden ja heidän perheidensä arjen. Keskitymme siihen, että koko perhe jaksaa rankasta tilanteesta huolimatta. Tarjoamme ammatillista tukea syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille sekä heidän läheisilleen.

Sisarusten ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen tukemiseen keskitytään esimerkiksi sisarus-vanhempikurssilla. Sisarusten kokemukset huomioidaan myös koko perheen kursseilla. Kahdenkeskinen keskusteluapu ammattilaiselta ja ohjattu vertaistuki ryhmässä ovat tarpeellisia tuen muotoja. Lapselle ja nuorelle on tärkeää tietää, että muutkin ovat kokeneet sisaruksen sairastumisen. Lisäksi kannustamme vanhempia antamaan jakamatonta huomiota sisaruksille, lahjoittamalla perheille stipendejä käytettäväksi yhteiseen, mukavaan tekemiseen.

Kullanarvoiset lahjaideat

Kun lapsi sairastuu, koko perhe tarvitsee apua. Meidän tehtävämme on auttaa perheitä selviytymään, luoda toivoa ja ylläpitää uskoa omiin voimiin vaikeinakin päivinä. Tarvitsemme siihen apuanne. Lahjoittamalla joulumuistamisiin varatut varat autatte meitä auttamaan. Kiitoksena lahjoituksestanne saatte käyttöönne jouluviestintäpaketin, joka sisältää valmiita viestejä ja kuvia hyödynnettäväksi esimerkiksi verkossa ja somessa.

Ilmoita yrityksenne Sylvan joulukeräykseen

Täytä lomakkeen tiedot ja tilaa lasku tai maksa lahjoitus Sylvan lahjoitustilille Nordea FI11 1745 3000 0435 07 ja käytä viitenumeroa 1220180. Lähetämme teille jouluviestintäpaketin sähköpostitse, kun lahjoitus on tullut tilillemme.
  • Valitse toinen vaihtoehdoista
  • Mikäli haluatte laskun sähköisenä, niin lisää yrityksen verkkolaskuosoite tähän kenttään.
  • Voit lähettää terveisiä ja toiveita Sylvalle