Fuck Cancer -kampanja nostaa esiin syöpään sairastuneet nuoret aikuiset

Sylva ry tuo valtakunnallisen Fuck Cancer -kampanjan Suomeen huhtikuussa 2016 ja sen jälkeen vuosittain samana ajankohtana.

Suomessa sairastuu syöpään vuosittain noin 600 nuorta aikuista eli 18-35-vuotiasta. Vakava sairaus voi viedä terveyden lisäksi toimeentulon ja kodin, sekoittaa ihmissuhteet ja varastaa identiteetin. Pelkkä sairaalahoito ei riitä, kun arki menee uusiksi. Syöpä on kriisi kenelle tahansa. Nuoren aikuisen elämässä sairaus iskee tilanteeseen, jossa kaiken pitäisi olla mahdollista. Miten suhtautua elämään ja suunnitella tulevaisuutta, kun syöpä tulee mukaan kuvioon?

Siksi loimme valtakunnallisen Fuck Cancer -kampanjan, joka ohjaa nuoret aikuiset paitsi tiedon myös vertaistuen ja saman kokeneiden tarinoiden äärelle. Haluamme tehdä näkyväksi tämän potilasryhmän myös suurelle yleisölle. Fuck Cancer -kampanjaviikkoa vietetään Suomessa 4.-10.4.

undefined

Fuck Cancer rohkaisee syöpään sairastuneita nuoria aikuisia sairauden eri vaiheissa ja vaatii heille parempaa tukea. Se levittää uudenlaista tapaa suhtautua syöpään. Kampanjan viesti on, että syöpä on vakava sairaus, mutta samalla vain yksi elämänkokemus muiden joukossa. Siitä voi selvitä entistä vahvempana, eikä kenenkään tarvitse selvitä syövästä yksin.

Kampanjan osana tehdään pitkäkestoista vaikuttamistyötä, jonka tavoitteena on parantaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten saamaa tukea läpi hoitoketjun. Tähän liittyen kampanjaviikon aluksi tiistaina 5.4. järjestetään kutsuvierasseminaari asiantuntijoille, päättäjille ja medialle.

Kampanjan päätapahtuma järjestetään Helsingissä Nosturissa perjantaina 8.4.2016 yhteistyössä Bassoradion kanssa. Vahvasti sosiaalisessa mediassa läsnä olevalla Fuck Cancerilla on omat verkkosivut ja Facebook -sivu. Löydät kampanjan myös Instagramista ja Twitteristä. Tärkeässä roolissa ovat videot, yleisön itsensä luoma sisältö ja tuen ilmaiseminen somessa.