Siirry suoraan sisältöön

Lapsensa menettäneiden perheiden kurssi Rokualla

Lisätietoa tapahtumasta

Kurssin ajankohta: 30.8.-1.9.2019

Kurssipaikka: Rokuan Seurakuntakeskus

Kurssin kuvaus

Kurssin tarkoituksena on tukea perheitä suruprosessissa ja helpottaa normaaliin arkeen palaamista sekä auttaa syöpään menehtyneiden lasten perheitä käsittelemään omia tunteita. Kurssilla saa keskustella, kuunnella tai vain olla hiljaa, jos niin haluaa. Viikonlopun aikana ei käsitellä akuuttia kriisiä, mutta tarjotaan kriisin jälkeistä tukea. Kurssin rakenteessa sen jokainen osa-alue tukee toisiaan.

Kurssin toteutus ja käytettävät menetelmät

Kurssi toteutetaan ryhmämuotoisena. Kurssilla on teemaan liittyviä asiantuntija-alustuksia sekä ryhmämuotoisia keskusteluja. Lapsensa menettäneiden perheiden tapaaminen on ammatillisesti ohjattu, mutta vertaistuki toisten samaa kokeneiden perheiden kanssa on keskeisessä roolissa. Viikonloppu tarjoaa perheille hetken taukoa arjesta. Myös sisarusten suru otetaan huomioon sisarusryhmissä. Lasten kanssa surua käsitellään ikätaso huomioiden.

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen lomake. Täytä hakemus tästä.

Yleiset Sylvan kurssiehdot, koskee kaikkia kurseja:
Kurssiin sisältyy kurssiohjelma, majoitus täysihoidolla sekä matkakulut halvimman matkustustavan mukaan. Etusijalla kursseille ovat ensimmäistä kertaa Sylvan kurssitoimintaan osallistuvat Sylvan jäsenet. Kurssi edellyttää osallistumisen koko kurssiohjelmaan. Muussa tapauksessa joudumme valitettavasti perimään osallistujalta kurssiohjelman kulut sekä majoittumiskulut. Peruutukset tulee ilmoittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssia. Omavastuuosuutta ei palauteta paitsi äkillisissä sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee esittää kahden viikon kuluessa tapahtumasta.

Hakuaika kurssille päättyy 6.8.2019

Osallistujien määrä ja valinta: Kurssille valitaan 10 perhettä hakemuksen perusteella.

Kurssin omavastuuhinta: 20€/jäsenperhe, 50€/ei jäsenperhe

Lisätietoja

Riikka Ranta, lapsiperhetyön asiantuntija, Sylva ry
050 3130 725, riikka.ranta@sylva.fi

Matkakulut: korvataan 20 senttiä/km tai juna- tai bussimatkat.

Kurssi järjestetään OYSin ja Sylvan yhteistyönä.