Siirry suoraan sisältöön

Lapsuusiän syöpä ja liikunta

Nämä sivut on tarkoitettu syöpää sairastaville lapsille ja nuorille sekä heidän lähipiirilleen. Tarkoituksena on tarjota tietoa liikunnan tärkeydestä ja positiivisista vaikutuksista lapsuusiän syövän hoidon aikana ja jälkeen.

Syöpähoitojen aika voi olla stressaavaa koko lähipiirille ja niiden aikana voi olla vaikeaa nähdä liikunnan merkitystä kokonaisuuden kannalta. Syövän hoito aiheuttaa usein myös muutoksia koko perheen rutiineille. Nämä sivut on tehty kannustamaan liikuntaan myös hoitojen aikana, jotta koko perhe voisi paremmin. Syöpää liikunta ei paranna, mutta se voi tuoda iloa ja auttaa jaksamaan vaikeissakin elämäntilanteissa. Lisäksi liikunnalla on monia positiivisia vaikutuksia fyysiselle ja henkiselle terveydelle ja hyvinvoinnille.

Hoidon aikana on paljon erilaisia mahdollisuuksia pysyä aktiivisena. Fyysinen aktiivisuus ei automaattisesti tarkoita, että lapsi osallistuisi ohjattuun liikuntaan, vaan se tarkoittaa ihan kaikkea liikettä ja esimerkiksi hoitojen aikana ihan tavallista ikätasolle sopivaa arjen omatoimisuutta.

Toivomme, että näiden sivujen avulla voitte turvallisin ja luottavaisin mielin liikkua yhdessä!

 

1) Lapsuusiän liikunnan hyödyt

2) Liikunta hoitojen aikana

3) Liikuntaa kotona hoitojaksojen välillä

4) Liikunta syöpähoitojen jälkeen

5) Liikunnan ja toimintakyvyn arviointitekniikoita

6) Liikunta ja leukemia

7) Liikunta ja kiinteät kasvaimet

8) Liikunta ja allogeeninen kantasolusiirto

9) Tekijät ja lähteet