Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena voit tukea syöpään sairastuneita lapsia, nuoria aikuisia ja heidän läheisiään antamalla omaa aikaasi. Tule mukaan Sylvan vertaistukitoimintaan, tekemään tapahtumia ja kampanjoita tai liity paikallisiin ja alueellisiin yhdistyksiin!

Sylva ry:ssä on kehitetty vapaaehtoistoimintaa viime vuosien aikana paljon ja uusia tapoja auttaa ja tukea tulee koko ajan lisää. Jo nyt voit tulla mukaan moniin toimintamuotoihimme, joissa voit olla syöpään sairastuneiden lasten, nuorten aikuisten ja heidän läheistensä tukena sekä Sylvan toiminnan apuna. Löydät kaikki avoinna olevan vapaaehtoistehtävämme kohdasta Vapaaehtoistehtäviä Sylvassa.

Vapaaehtoistoiminta perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja palkattomuuteen. Yhteistä on halu tehdä hyvää tärkeäksi koetun asian puolesta. Vapaaehtoistoiminnassa toimitaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. On tärkeää, että jokainen vapaaehtoinen voi käyttää omia vahvuuksiaan ja erityistaitojaan toiminnan rikastuttamiseksi ja vahvistamiseksi.

Jos kiinnostuit ja haluat toimia vapaaehtoisena, ota yhteys vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriimme!

 

Näin vapaaehtoistoiminnan kehittäminen etenee

 

Vuonna 2018 aloitimme vapaaehtoistoiminnan mallien kehittämisen ja starttasimme valtakunnallisen yhteistyön pilottikaupungeissa, joita ovat Kuopio, Oulu ja Tampere. Olemme aloittaneet nuorten aikuisten Fuck Cancer -kahveja ja -joogaa sekä rannekepajoja niin Sylvan tiloissa Helsingissä kuin muualla Suomessa.

Kehitämme myös vertaistukitoimintaamme ja vertaistuen tarjoamisen muotoja, muun muassa vertaistukipuhelimen ja chatin käyttömahdollisuuksia. Järjestöyhteistyönä OLKA:n kanssa olemme mukana toteuttamassa Toivo-vertaistukivalmennusta. Sylvan omia tukihenkilökoulutuksia järjestetään Sylvan toimistolla Helsingissä sekä yhteistyössä muualla Suomessa muutamia kertoja vuodessa.

Tarjoamme vertaistuen lisäksi erilaisia vapaaehtoistehtäviä kuten esimerkiksi SylvaSomettajat, tapahtumavapaaehtoinen, Fuck Cancer -rannekepajan vetäjä sekä Fuck Cancer -rannekkeiden tekijä. Näiden lisäksi on mahdollista tarpeen mukaan räätälöidä yksittäisiä tehtäviä. Kaikkiin vapaaehtoistehtäviin sisältyy koulutus tai perehdytys ja tuki.

Vapaaehtoistehtäviä Sylvassa

Vertaistukitoiminnasta tukea ja voimaa

Vapaaehtoistoiminta lisää hyvinvointia

Vapaaehtoistoiminnan strategia Sylvassa