Suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminta Sylvassa

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan syöpään sairastuneiden hyväksi

Sylvan vapaaehtoiset toimivat vertaistukihenkilöinä, osallistuvat tapahtumiin, järjestävät rannekepajoja, somettavat, toimivat… Löydä oma tapasi tukea syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään!

Sylva tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Olet tervetullut vapaaehtoiseksi, vaikka sinulla itselläsi ei olisi omakohtaista kokemusta syöpäsairaudesta. Meille Sylvassa on tärkeää, että jokainen auttamishaluinen voi käyttää omia vahvuuksiaan ja erityistaitojaan toiminnan rikastuttamiseksi ja syöpään sairastuneiden tueksi.

”Vapaaehtoisena toimiessa on palkitsevaa tietää, että omalla toiminnallaan voi vaikuttaa muiden ihmisten elämään positiivisesti.”

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme ja kysy lisätietoja Sylvan vapaaehtoistoiminnan asiantuntijalta Elisabet Hallikaiselta. Elli auttaa sinua löytämään oman paikkasi Sylvassa!

Elisabet Hallikainen, 050 300 7367, elisabet.hallikainen@sylva.fi

Ota ensimmäiset askeleet Sylvan vapaaehtoisen polulla

Sylva tarjoaa vapaaehtoisille yhteisön, jossa jokaista tuetaan ja hyvää tehdään iloisella mielellä. Pidämme vapaaehtoisistamme hyvää huolta aina yhteydenotosta kiitokseen.

Kiinnostaisiko sinua toimia Sylvan vapaaehtoistehtävissä? Mukaan on helppo tulla! Alla oleva vapaaehtoisen polku auttaa sinua hahmottamaan seuraavat askeleet.

Kyllä! Vapaaehtoistoiminta Sylvassa kiinnostaa

1. Yhteydenotto – Ota yhteyttä Sylvan vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaan Elliin, Elisabet Hallikainen, 050 300 7367, elisabet.hallikainen@sylva.fi

2. Vertaistukijakoulutus – Onko sinulla oma kokemus syöpäsairaudesta ja haluaisit vertaistukijaksi tai -ohjaajaksi? Käy Syöpäjärjestöjen vertaistukijakoulutus tai OLKAn järjestämä Toivo-vertaistukijavalmennus. Kysy koulutusajankohdista Elliltä, 050 300 7367, elisabet.hallikainen@sylva.fi

Mietitään sinulle sopiva tehtävä ja hoidetaan paperityöt

3. Haastattelu ja sopimus – Elli haastattelee ja perehdyttää sinut Sylvan toimintaan ja auttaa löytämään sopivan vapaaehtoistehtävän. Samalla allekirjoitat vapaaehtoistoiminnan sopimuksen, joka sisältää muun muassa salassapitositoumuksen. Huom! Voit toimia pop up -vapaaehtoisena myös ilman sopimusta! Ks. kohta 9.

4. Rikosrekisteriote – Lasten ja nuorten parissa toimivilta vapaaehtoisilta tarkistetaan rikosrekisteriote. Sylva hakee otteen Oikeusrekisterikeskuksesta, sinulta pyydetään tätä varten kirjallinen lupa. Rikosrekisteriote on vapaaehtoiselle maksuton.

Sitten toimintaan!

5. Perehdytys – Vapaaehtoisena saat tehtäväkohtaisen perehdytyksen tai koulutuksen.

6. Toiminta – Sovit vapaaehtoistehtävästä ja sen ajankohdasta etukäteen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin kanssa. Osallistut toimintaan sovitusti. Täytä lopuksi tilastointilomake, raportoimme ja kehitämme toimintaamme sen avulla.

Tarvitsetko tukea tai tauon toiminnasta?

7. Tuki, virkistys ja lisäkoulutus – Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen (vertaistukihenkilöt ja vertaisohjaajat), virkistykseen ja lisäkoulutukseen.

8. Tauolle jääminen, lopettaminen tai vapaaehtoistehtävän vaihtaminen – Voit koska tahansa ilmoittaa jääväsi tauolle tai lopettavasi vapaaehtoisena toimimisen syytä kertomatta. Voit myös vaihtaa tehtävää tai toimia useammassa tehtävässä. Tehtävistä sovitaan vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin kanssa.

Voit tulla mukaan myös kertaluonteisesti

9. Pop up -vapaaehtoiset sekä yritysvapaaehtoiset – Rannekepajojen vapaaehtoiset sekä tapahtumavapaaehtoiset perehdytetään paikan päällä, kirjallista sopimusta ei tällöin tehdä. Voit palata pop up -vapaaehtoistehtäviin ensimmäisen kerran jälkeen tai tulla mukaan Sylvan toimintaan vapaaehtoisen polun mukaisesti.

Huom! Happinaamari aina ensin omille kasvoille. Ethän lähde auttamaan ja tukemaan muita vapaaehtoisena ennen kuin sinulla on riittävästi voimavaroja tukea muita. Meille on tärkeää, että jokaisen vapaaehtoisena toimivan oma elämäntilanne on tasapainossa.

Katso seuraavaksi vapaaehtoistehtävät, miten Sylvan vapaaehtoistoiminta luo hyvinvointia tai lue miten Sylvan vapaaehtoistoimintaa kehitetään.